SvD Nyheter. Rysarmötet handlar om frihet från spanskt styre 06.10.2012

Rysarmötet handlar om frihet från spanskt styre

Link

06 October 2012

På söndag skapar 98000 åskådare på fotbollsstadion Camp Nou i Barcelona en gigantisk mosaik av rött och guldgult: världens största katalanska flagga. Med en månad till nyval i Katalonien handlar ”El Clásico” om mycket mer än fotboll.

Richard Gené är en av grundarna till organisationen Assemblea Nacional Catalunya som har uppmanat Barca-fansen att på den 14:e och 17:e minuten i varje halvlek vråla slagord för självstyre under “El Clásico”.

”El Clásico” – rysarmatchen mellan Real Madrid och Barca beskrivs som det mest politiskt laddade sedan 1975 då general Franco dog och Barcelona-borna inte snabbt nog kunde leta fram flaggorna som de varit förbjudna att vifta med under den 36 år långa diktaturen.

Organisationen Assemblea Nacional Catalunya (ANC), som för en månad sedan lockade ut över en miljon människor på Barcelonas gator i en demonstration för självständighet, uppmanar nu Barca-fansen att exakt på den 14:e och 17:e minuten i varje halvlek vråla slagord om självstyre.

Read the full article here

 

 

Advertisements

Posted on January 8, 2013, in BY COUNTRY, BY DATE, BY LANGUAGE, BY SOURCE, october 2012, SVD Nyheter, Sweden, Swedish. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s